diumenge, 30 de novembre del 2014

VISITA A LA PLANTA DE VALORITZACIÓ DE RESIDUS

El divendres 28, (amb amenaça de pluja...com sempre que planifiquem una eixida!) varem anar a visitar "la planta de valorització de residus urbans" d'Algimia d'Alfara.
És una planta molt moderna, que sols té 4 anys i és on arriba el fem de la Vall i d'altres pobles del voltant (més de 50). En la planta el que fan és tractar el fem per tal de separar el que nosaltres no hem separat bé i intentar recuperar totes les matèries possibles.


Després d'esmorzar ens veren passar un documental on s'explicava tot el que es feia a la planta: els pobles que participaven, les tones de fem que repleguen, les matèries que separen....


Fixeu-vos en la quantitat de fem que cada persona produeix al dia aproximadament!!!


Després varem anar a visitar altres espais, ons ens explicarem cóm estava distribuida la planta i què es feia en cada lloc. Primer ho varem vore en una maqueta.


Després ho varem vore en directe, darrere d'unes cristal·leres molt grans: la grua ens va impressionar a tots. El que feia era moure el fem que els camions abocaven per començar a separar objectes i materials que no havíen d'estar amb el fem orgànic.


Després eixe fem passava per una sèrie de dispositius que separaven els diversos materials segons el tipus que eren.


La planta es troba al costat de la serra Calderona, completament integrada: ací es pot vore on aboquen la matèria que ja no es pot recuperar.


Ací es pot vore el fem que no és orgànic i que han d'enviar a altres plantes per què puguen reciclar-lo com cal. (Per no separar el fem com cal, totes les famílies hem de pagar una tasa)


En finalitzar la visita ens varem fer una foto tots junts: darrere es pot vore el mapa amb tots els pobles que porten el fem a aquesta planta.


I ens varen regalar una bossa per què a les nostres cases separem el paper com cal.


Va ser una visita molt interessant: segur que a partir d'ara tindrem més cura al separar el fem en l'escola i en les nostres cases.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada