dijous, 21 d’abril del 2016

II FIRA DEL LLIBRE

Avui hem celebrat al Rosario la II Fira del llibre: ha estat una festa completa amb entrega de premis del Concurs Literar, amb paradetes per intercanviar llibres, cartells animant a llegir, projecció d'audiollibres, taules amb llibres fets per alumnes de tots els cursos, música....l'AMPA ens ha regalat un marcador per a cadadascú....
Nosaltres hem participat en el concurs amb un conte que hem escrit entre tots...primer l'hem fet per equips i hem triat el que més ens agradava i després l'hem corregit i millorat amb aportacions de tota la classe. Vos el deixem per si el voleu llegir.








UN CONTE MÀGIC

Hi havia una vegada un famós científic que li deien Federic, que vivia en un xicotet poble d’Anglaterra. Aquest poble era molt xicotet però ric perquè tots els seus habitants tenien bones feines i guanyaven molts diners.
Una curiositat del poble era que no hi havia cotxes: anaven caminant a tots els llocs. Com, a més a més, els agradava fer esport, eren tots rics i molt sans.

El científic Federic era baixet i tenia els cabells rulls i rossos; els seus ulls eren blaus com la mar i la seua boca menudeta però pleneta de dents.
Li agradava fer experiments i màgia i sempre anava vestit amb la seua bata blanca que sempre estava blanca com la neu. Federic era amable i divertit.

Un dia, per l’any 1945, Federic estava fent un experiment per fer desaparèixer objectes i a meitat d’experiment es va obrir una espècie de portal màgic al terra i Federic va desaparèixer per aquest forat i es va teletransportar a un lloc màgic.
Mentre viatjava pel portal màgic Federic entropessava amb nombrosos objectes fets amb fulles vegetals.

Va arribar a un lloc desconegut on uns essers xicotes i molt lletjos el seguien amb pistoles làsers .
El lloc on havia arribat Federic era Fantasia: una ciutat futurista on tot estava fet amb materials naturals.
Els essers menudets el van detindre perquè era un humà, un ser estrany per a ells.

Marci, l’ésser més bo de Fantasia era l’encarregat de cuidar Federic. Era de color verd, com la resta d’habitants de Fantasia, i tenia els cabells curts, molt rutllats i molt negres.
El que més li agradava era tocar el violí i el saxo.
Un dia Marci va ajudar a escapar de les masmorres a Federic per què s’havien fet molt amics i li sabia mal que estiguera empresonat i també per què s’havia assabentat  de que volien matar-lo.
Federic, amb l’ajuda de Marci, es va amagar en una arbre molt gran en un bosc a prop de la ciutat i es va fer una minicasa.
Marci li portava menjar i aigua sempre que podia però un dia Federic va oir que algú cridava i es va adonar que era Marci. Va eixir de l’amagatall i va anar corren a ajudar-lo: s’havia quedat atrapat en unes lianes en una zona plena de cocodrils.
Federic el va deslligar i el va salvar i Marci va anar ràpidament a buscar els companys per explicar-los el que havia passat i demanar-los que ajudaren a Federic a tornar a la seua dimensió per què era un mag i un científic molt bo i no volia fer mal ningú.
A més a més Federic podia ajudar amb la seua màgia a tornar a convertir els habitants de Fantasia en humans.
I així ho van fer i quan van tornar a ser humans es fan fer tots molt amics i van tornar al món dels humans fent un experiment que havien trobat a un llibre màgic en la biblioteca màgica del país de Fantasia.
I conte contat, aquest màgic conte s’ha acabat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada