dimecres, 7 de desembre del 2016

JUGUEM AL CARRER: LA VALL CIUTAT EDUCADORA

Després d'aplaçar aquesta activitat un dies per causa de la pluja (que també ens feia falta!) finalment hem pogut eixir a JUGAR AL CARRER.
Vos conte d'on ve tot açò: l'ajuntament va organitzar el curs passat un grup de mestres representats de totes les escoles i els IES de La Vall, al que l'anomenà INNOVA. Pretenia posar en el lloc que li correspon l'educació i per això calien moltes accions i açò és el que se li va encarregar a aquest grup.
Començarem a contar el que fèiem al centres, que fins ara estàvem calladets, cadascú fent el que podia, però és que el que podia fer cada centre era molt important i calia compartir-ho.
 Començarem també a demanar: que ens arreglaren els centres, pintar, apuntalar o el que fera falta.
 També volíem més i s'organitzaren unes jornades formatives per començar el curs que ens donaren una espenta molt gran i que tingueren repercussió no sols en La Vall, també en tota la comarca (i que ja ens estan copiant!)
També férem un curs de Diseny for change, un grup més menut per seguir canviant les escoles per fora, i fonamentalment, per dins!
En aquest curs sorgí la necessitat de donar importància al joc infantil i de recuperar els carrers a les persones i començarem a donar-li voltes a veure com ho podíem fer. Sorgí la proposta de tallar carrers perquè els xiquets i xiquetes pogueren hi jugar, com tots hem fet fins que els cotxes s'han fet els amos dels carrers.I per començar s'aprofità el dia 30 de novembre "Dia de les ciutats educadores" per iniciar aquesta activitat: els mestres eixiríem A JUGAR AL CARRER, però els pares continuarien amb aquesta activitat i demanaríem que es tallaren carres per poder-ho fer amb regularitat (a La Vall estem molt acostumats a que carrers sencers o barris es queden sense vehicles per poder fer bous o altres festejos...per què no fer-ho per jugar?)
No sols van ser el jocs: parets decorades amb grafitis, consells d'infants a l'ajuntament, pel·lícules relacionades amb l'educació...i moltíssimes més coses que podem fer per què algú ens va dir: QUE QUALSEVOL COSA QUE POGAM SOMMIAR, LA PODEM ACONSEGUIR!!!!

 Ha estat un dia complet i que tots els xiquets i xiquetes recordaran: tots gaudirem d'una vesprada de jocs...grans i menuts.











1 comentari:

  1. Ha estat una vedprada d,allò més divertida, per unes hores he tornat a ser i a jugar com una xiqueta!!! I les meues filles están encantades i només volen que repetir. ��

    ResponElimina